Del #klimadugnad og få med fler

Vi skal sammen få med oss 100.000 nordmenn. Dugnadshelter som hjelper oss med å få med flere er gull verdt!

Bruk #klimadugnad

For å skape et press ovenfor politikerne må vi vise at vi tar vår del av klimadugnaden, og at vi er mange. Vi må også vise folk at klimagrep er enkelt, gøy og sosialt. Del dine klimagrep i egen hverdag med #klimadugnad!

Utfordre en venn eller ti!

Den mest effektive måten å få noen med seg på, er direkte kontakt fra noen de kjenner. Du har altså mye bedre forutsetninger for å få med tanten/vennen/kollegaen/kjæresten/broren/naboen din enn vi har.

Her har vi satt sammen noen spørsmål og svar for å kunne svare på vanlige spørsmål folk har før de blir med på kampanjen.

Hva med å utfordre vennen din til å ta samme klimahandling som du har tatt? Eller utfordre på et helt annet klimagrep som du enten vet at hen vil like eller synes er morsomt å prøve? Kanskje dere kan gjørestarte en klimahandling sammen? Mulighetene er mange!

Her er forslag på meldinger du kan sende:

Eksempel 1:

Hei [sett inn navn]!

Jeg vet ikke om du har fått med deg klimakampanjen til Framtiden i våre hender? De krever en tøffere klimapolitikk, og vil vise at folk flest ønsker det samme nå fram mot Stortingsvalget høsten 2021.

Jeg synes dette er kjempeviktig og er selv med på kampanjen. Jeg blir glad om du også ville bli med: https://klimadugnad.framtiden.no

Eksempel 2:

Hei [sett inn navn]!

Visste du at vi må redusere Norges utslipp med 7 prosent hvert år, for å bevare jorden slik vi kjenner den? I 2019 reduserte vi kun med 3,4%. Vi trenger en mer ambisiøs klimapolitikk! Jeg har blitt med på Framtiden i våre hender sin kampanje for å kreve nettopp dette. Bli med du også: https://klimadugnad.framtiden.no

Eksempel 3:

Hei [sett inn navn]!

Jeg vet at du [sett inn klimatiltak de gjør]. Det er kjempebra! Nå har Framtiden i våre hender en klimakampanje hvor de skal synliggjøre folk sine klimatiltak for å kreve at politikerne også tar grep ved å føre en tøffere klimapolitikk. Bli med for å vise at vi er mangepå laget!  

Les mer om kampanjen her: https://klimadugnad.framtiden.no

Eksempel 4:

Hei [sett inn navn]!

Jeg har nettopp meldt meg på en klimakampanje hvor jeg skal [sett inn det klimatiltaket du skal gjøre] i 21 dager! Jeg utfordrer deg til å gjøre det samme!/velge et klimatiltak du skal gjøre i 21 dager!

https://klimadugnad.framtiden.no

Sammen er vi med på å kreve en tøffere klimapolitikk!