Hvordan arrangere en HØSTTAKKEFEST med venner eller familien?

I perioden 12.oktober til søndag 18. oktober kommer vi til å fokusere på klimahandlingene knyttet til mat. Da håper vi å få deg med på å lage din egen høsttakkefest!

Oktober er tiden hvor det bugner av ferske råvarer fra norske bønder, så det er den perfekte tiden for å feire bærekraftig mat og landbruk. Hvordan en høsttakkefest ser ut er i all hovedsak opp til dere, men arrangementet passer godt til deg som skal gjøre ett eller flere av disse klimagrepene:

  • Spis plantebasert  
  • Spis mer grønt og fisk
  • Spis opp
  • Velg økologisk
  • Kjøp fra bonden

Hvordan arrangere en høsttakkefest med venner og familie?

Hva skal dere lage? Skal dere lage restemiddag, vegetarmat, økologisk, lokale råvarer, eller flere samtidig?  

Hvem vil du invitere? Storfamilien, noen venner, naboen?  

Hvor skal dere spise? Hjemme hos deg, eller hos noen andre? Blir dere en større gjeng går det an å låne et lokale, som et rom på et forsamlingshus, på biblioteket eller utendørs?  

Hvordan forberede: Hva skal du servere? Skal du lage all maten (kanskje med en hjelper) – eller skal dere be gjestene ta med en rett hver? Hvem rydder opp etterpå? Bør dere fordele noen oppgaver på forhånd? Hvordan får du tak i råvarene? Lag en liste over alt du trenger til høsttakkefesten: stoler, bordplass til alle, servering osv.  

Få med de andre på Klimadugnad

Gjennom å vise at klimagrep kan være enkelt, sosialt og gøy er det kanskje lettere å få venner med på kampanjen vår. Du kan for eksempel utfordre dem til å ta en av klimahandlingene som passer til høsttakkefesten, eller informere dem om de andre alternativene.  

Her har vi skrevet noen vanlige spørsmål og svar som kan hjelpe deg med å få folk med på kampanjen.  

Synliggjøre klimahandlingen!

Vis at du tar klimagrep og er med på Klimadugnad ved å enten legge ut bilder med #klimadugnad, eller send inn bilder til oss: frivillig@framtiden.no. Ved å vise at du er med bidrar du til å inspirere andre og presse politikerne til å ta sin del av klimadugnaden!  

Del erfaringen din med andre i kampanjen

Del hva du har gjort og hvordan det gikk med de andre i Facebook-gruppen Klimadugnad, slik at andre kan bli inspirert av deg 😊

Husk at uansett om du skal ha 2 eller 10 gjester er det viktig å vaske hender nøye og ofte, og å holde minst en meters avstand til dem du ikke bor i samme husstand som eller er tilsvarende nære. Se gjerne vår smittevernveileder eller råd på FHI (Folkehelseinstituttet) sine sider.

Tips til oppskrifter og lignende:

Ti plantebaserte hverdagsmiddager

Triksene for å kaste mindre mat

Kjøp mer fra din lokale bonde