Prøv mikroferie med en venn

Å teste ut en mikroferie handler om å bli kjent med de uoppdagede skattene og feriemulighetene som finnes i nærmiljøet. For mange av oss er ferie lik det å reise langt vekk, med høye miljøkostnader. Samtidig er det mye vi ikke er blitt kjent med i nærmiljøet og opplevelsene som finnes der. Inviter en venn eller to, eller ta med familien på en mikroferie. Det kan være én enkelt overnatting eller flere, på hotell, i telt, tretopphytte eller noe helt annet. Sjekk gjerne ut våre tips til nærferie .

Å teste en mikroferie passer perfekt for deg som skal gjøre klimagrepene velg nærferie eller hold deg på bakken i kampanjen.  

Hvordan komme i gang med mikroferien?  

Bestem deg for at du vil inspirere andre til å prøve ut mikroferie ved å invitere noen til å bli med på minst en overnatting et hyggelig sted i nærmiljøet deres.  

Hvem: Inviter minst én person du vil oppleve noe nytt sammen med. Det kan være enten familiemedlemmer, venner eller andre bekjente du har lyst til å ta en miniferie sammen med.  

Hva skal dere oppleve: Hvis det er første gang dere for eksempel skal på sykkelferie, telttur eller topptur er det fint at alle er klar for det. Men hva med å overraske med noe helt nytt, som overnatting i tretopphytte, kystled-hytte eller et fyrhus?  Besøk gjerne ditt lokale turistkontor for å bli inspirert selv. Sannsynligheten er stor for at det finnes ting i nærmiljøet ditt du ikke visste om fra før. Det bidrar dessuten til verdiskapning når dere støtter den lokale hotell- og reiselivsnæringen.

Få med de andre på Klimadugnad

Gjennom å vise at klimagrep kan være enkelt, sosialt og gøy er det kanskje lettere å få venner med på kampanjen vår. Du kan for eksempel utfordre dem til å ta en av klimahandlingene som passer til ferien, eller informere dem om de andre alternativene.  

Her har vi skrevet noen vanlige spørsmål og svar som kan hjelpe deg med å få folk med på kampanjen.  

Synliggjøre klimahandlingen!

Vis at du tar klimagrep og er med på Klimadugnad ved å enten legge ut bilder med #klimadugnad, eller send inn bilder til oss: frivillig@framtiden.no. Ved å vise at du er med bidrar du til å inspirere andre og presse politikerne til å ta sin del av klimadugnaden!  

Del erfaringen din med andre i kampanjen

Del hva du har gjort og hvordan det gikk med de andre i Facebook-gruppen Klimadugnad, slik at andre kan bli inspirert av deg 😊

God tur!